artikel

De basisvoorraad

Horeca

Er zijn letterlijk duizenden alcoholische dranken verkrijgbaar. En geen enkele bar kan ze allemaal op voorraad hebben. Daarom zou u voordat u met cocktails start een basisassortiment aan sterke dranken, mixdranken en garneringen moeten inslaan.

De basisvoorraad

Maar welke dranken moet u dan op voorraad hebben? En welke sauzen, specerijen en garneringen verdienen aanbeveling om opgenomen te worden in het basisassortiment? HIeronder volgt een handig lijstje voor de beginnende bartenden die u als richtlijn kunt gebruiken.

Base spirtis: Mixers:
Vodka, neutraal Frisdranken
Vodka, karakter Appelsap
Vodka, smaak Cranberrysap
Witte rum Guave sap
Rum, gelagerd Grapefruitsap
Jamaicaanse rum Lycheesap
Spiced rum Ananassap
Tequila: Mixta Blanca Mangosap
Tequila: Reposado Sinaasappelsap
Tequila: Reposado 100% Agave Citroensap
Tequila Anejo
Gin
Whisky Bourbon
Scotch Whisky
Cognac

Overig gedestilleerd: Likeuren:
Arak Triple Sec
Sambuca Bolslijn
Drambuie
Likeuren naar smaak:
kwaifeh, midori, chambord

Fruit: Additieven:
Aardbeien Monnin sirooplijn
Frambozen Fruitpurees
Bramen Angostura bitters
Limoenen Eiwit
Citroenen Suikersiroop
Sinaasappels Cocoscrème
Grapefruit Witte suiker, bruine suiker, rietsuiker
Mango Honing
Ananas Worcestershiresauce
Tabasco
Selderiezout
Peper

Zo maakt u suikersiroop!

Zo maakt u Sweet and Sour!