artikel

Een Boontje voor Vis

Horeca

Een Boontje voor Vis

Een Boontje voor Vis

De viskeuken van Restaurant Kelderman

144 pagina’s, gebonden, 26 x 34 cm, geheel in kleur

Prijs : € 55,-

Bestellen>>>

Vader Hubert en zoon Emiel Kelderman zijn de drijvende kracht achter een van ‘s lands meest gereputeerde visrestaurants. Restaurant Kelderman in Aalst staat voor een superbe viskeuken, vrucht van een nauwelijks te evenaren productkennis, en voor een niet aflatende drang naar verfijning. Het idee om kennis en ervaring te boek te stellen bestond al een tijd; nu werk er eindelijk werk van gemaakt. Een twintigtal vissoorten en schaal- en schelpdieren in al hun variëteiten worden in dit boek uitvoerig voorgesteld en toegelicht: heilbot, kabeljauw, maatjes, pladijs, rog, tarbot, tong, tonijn, zeeduivel, zeebaars, mossel, oester, sint-jakobsschelp, garnaal, langoustine, kreeft …

Een ware schat aan informatie voor de fijnproever die ‘echt’ van ‘minder echt’ leert te onderscheiden en ondermeer verneemt dat niet minder dan elf vissoorten als ‘kabeljauw’ worden verkocht, dat ook tarbot wordt gekweekt, dat er wel degelijk een verschil is tussen Belgische en Nederlandse tong, dat zeekraal allerminst met zeekool mag worden verward, en nog zoveel meer.

Met elk van die eerlijke ingrediënten worden een aantal klassieke én hedendaagse gerechten klaargemaakt door vader Hubert en zoon Emiel. Veerle De Pooter noteerde de boiende verhalen, terwijl joris Luyten instond voor honderden schitterende beelden in deze bijzonder leerrijke uitgave.