artikel

Geuze en kriek

Horeca

Geuze en kriek

Geuze en kriek

De champagne onder de bieren

176 pagina’s, gebonden, 26 x 30 cm, geheel in kleur

Prijs : € 34,50

Bestellen>>>

• Geuze en kriek: ze zijn geschapen voor fijnproevers. Van zuur tot zoet, van lichtamber tot dieprood: met hun subtiele smaken en bonte kleuren hebben ze een trouwe ‘fanclub’ veroverd. Jef van den Steen durft ze de champagnes onder de bieren noemen. In dit stijlvolle, maar bruisende bierboek ontdekt u waarom.

• Geuze en kriek. De champagne onder de bieren neemt u mee naar de tonnenmagazijnen waar het bier op hout gist en rijpt. U maakt kennis met de rijke geschiedenis van lambik, meerts, faro, geuze en kriek. Jef van den Steen wijdt u graag in in de brouwgeheimen achter de fijnste en de fruitigste onder de Belgische bieren:. En dan maar proeven!

• Komen aan bod: Belle Vue, Boon, Cantillon, De Cam, De Keersmaeker, De Troch, Drie Fonteinen, Girardin, Hanssens, Lindemans en Timmermans uit het Pajottenland en Bockor en Van Honsebrouck uit West-Vlaanderen.

• De vele schitterende foto’s van Andrew Verschetze tonen wat zich achter het bieretiket afspeelt. En wat te denken van exclusieve recepten met de Pajottenlandse bieren? Wie smelt er niet voor ijs met Schaarbeekse krieken? Wie watertandt er niet van sappig gebraden kalfsvlees met geuze?