artikel

‘Groene’ granenturf

Horeca

,,Dit broodje is een flinke maaltijd in combinatie met de boerenknolsoep. Zeker voor die scherpe prijs.’

‘Groene’ granenturf

Ingrediënten:

10 granenturfjes € 3,60

250 g wilde spinazie € 1,17

200 g zongedroogde tomaten € 1,13

500 g kipfilet € 10,80

60 ml olijfolie € 0,26

5 g peper, 5 g zout € 0,10

45 g dille mosterd € 0,68

0,5 bos dille € 0,99

25 g rode bietenscheuten € 0,22

2 dl crème fraîche € 0,73

Kostprijs voor tien personen € 19,68

Kostprijs voor één persoon € 1,96

Bereiding:

• Bak de broodjes af in de combisteamer op 185 º C.

• Was de wilde spinazie. Verwijder de harde deeltjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uit lekken. Snijd ze fijn. Meng de tomaat met de spinazie.

• Bak de kipfilet in de olijfolie. Laat op papier uitlekken. Wrijf in met peper en zout.

• Maak van de mosterd met de fijngehakte dille en crème fraîche een lobbige dressing.

• Snijd de broodjes door midden. Leg hierop het spinazie-tomaatmengsel. Leg hierop de getrancheerde kip. Lepel mosterddressing rondom. Garneer met rode bietenscheuten.

Tip van de chef:

,,Dit broodje is een flinke maaltijd in combinatie met de boerenknolsoep. Zeker voor die scherpe prijs’’, vinden medewerkers Piet van den Bosch en Ludwig Briolas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels