artikel

‘Groene’ granenturf

Horeca

,,Dit broodje is een flinke maaltijd in combinatie met de boerenknolsoep. Zeker voor die scherpe prijs.’

‘Groene’ granenturf

Ingrediënten:

10 granenturfjes € 3,60

250 g wilde spinazie € 1,17

200 g zongedroogde tomaten € 1,13

500 g kipfilet € 10,80

60 ml olijfolie € 0,26

5 g peper, 5 g zout € 0,10

45 g dille mosterd € 0,68

0,5 bos dille € 0,99

25 g rode bietenscheuten € 0,22

2 dl crème fraîche € 0,73

Kostprijs voor tien personen € 19,68

Kostprijs voor één persoon € 1,96

Bereiding:

• Bak de broodjes af in de combisteamer op 185 º C.

• Was de wilde spinazie. Verwijder de harde deeltjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uit lekken. Snijd ze fijn. Meng de tomaat met de spinazie.

• Bak de kipfilet in de olijfolie. Laat op papier uitlekken. Wrijf in met peper en zout.

• Maak van de mosterd met de fijngehakte dille en crème fraîche een lobbige dressing.

• Snijd de broodjes door midden. Leg hierop het spinazie-tomaatmengsel. Leg hierop de getrancheerde kip. Lepel mosterddressing rondom. Garneer met rode bietenscheuten.

Tip van de chef:

,,Dit broodje is een flinke maaltijd in combinatie met de boerenknolsoep. Zeker voor die scherpe prijs’’, vinden medewerkers Piet van den Bosch en Ludwig Briolas.