artikel

Hotelkamers

Horeca

Hotelkamers zijn er in allerlei soorten en maten. Veel horecaondernemers willen zoveel mogelijk bieden in een zo klein mogelijke ruimte. Stel u daarom vooraf duidelijk de vraag hoe luxe de hotelkamer moet worden en waarmee u zich wilt onderscheiden. Een bed, kast en stoel vormen het fundament voor een hotelkamer. Daarnaast kunt u het zo […]

Hotelkamers zijn er in allerlei soorten en maten. Veel horecaondernemers willen zoveel mogelijk bieden in een zo klein mogelijke ruimte. Stel u daarom vooraf duidelijk de vraag hoe luxe de hotelkamer moet worden en waarmee u zich wilt onderscheiden. Een bed, kast en stoel vormen het fundament voor een hotelkamer. Daarnaast kunt u het zo luxueus mogelijk maken met allerlei toevoegingen.

Renoveer een hotelkamer op tijd. Houd rekening met een levensduur van 6 tot 8 jaar. Budgetteer bij een volledige renovatie voor een kamer met één ster zo’n € 2.750,-. Twee sterren € 4.000,- en drie sterren € 6.750,-. Reserveer € 9.000,- voor een vier-sterren-kamer en € 11.000,- bij vijf sterren. Deze bedragen zijn indicatief en vormen als richtlijn.


Richtlijnen van de Benelux-Hotelsterrenclassificatie