artikel

Hygiënisch werken voor een veilig product

Horeca

IJs bereiden en verkopen is een mooi vak waarin u alle creativiteit kunt stoppen die u bezit. Werk hygiënisch, zodat alle zorg die u aan het ijs besteedt niet voor niets is geweest. Bied uw gasten een veilig product. In de wet staat dat u hiervoor een HACCP-systeem moet gebruiken. Voor de ijsbereiding is er het goedgekeurde HACCP-systeem voor de ijsbereider. Met deze hygiënecode benoemt u aspecten die een gezondheidsbedreiging kunnen zijn. U controleert deze systematisch en legt ze op papier vast.

Schepijs Softijs IJsbereiding

Belangrijke voordelen van het werken volgens de code zijn:

  • u voldoet aan de wet
  • u beschikt over bewijsmateriaal in het kader van de Wet Productaansprakelijkheid
  • u vergroot het inzicht in uw bedrijf en u kunt daardoor goedkoper werken
  • uw medewerkers worden zich bewust van de noodzaak hygiënisch te werken
  • vertrouwen van de consument en de Inspectie Gezondheidsbescherming

Leermiddelen

In de Warenwetregeling staat dat uw medewerkers een instructie krijgen of een opleiding moeten volgen op het gebied van voedselhygiëne. Het SVH Onderwijscentrum biedt hiervoor de volgende cursussen aan:

  • ambachtelijk ijsbereiden
  • ijsspecialist
  • werken met ijs

Eerste publicatie door Vivie Brandligt op

Laatste update: 1 apr 2015