artikel

IJsbereiding

Horeca

Aandachtspunten: bereid het ijs in een ruimte waar de hygiënische omstandigheden zijn gewaarborgd gebruik apart gereedschap, bij voorkeur roestvast-staal zorg voor een goede persoonlijke hygiëne en was de handen goed voordat u start voer alle reinigings- en desinfectiewerkzaamheden op de voorgeschreven wijze uit gebruik uitsluitend gepasteuriseerde eiproducten. Wanneer u tijdens de bereiding ook pasteuriseert, mag […]

Aandachtspunten:

  • bereid het ijs in een ruimte waar de hygiënische omstandigheden zijn gewaarborgd
  • gebruik apart gereedschap, bij voorkeur roestvast-staal
  • zorg voor een goede persoonlijke hygiëne en was de handen goed voordat u start
  • voer alle reinigings- en desinfectiewerkzaamheden op de voorgeschreven wijze uit
  • gebruik uitsluitend gepasteuriseerde eiproducten. Wanneer u tijdens de bereiding ook pasteuriseert, mag u wel rauwe eiproducten gebruiken
  • gebruik alleen verse eieren, niet ouder dan twee weken
  • bewaar rauwe eieren bij voorkeur gekoeld bij 7 ºC of lager