artikel

Koken met abdijbieren

Horeca

Abdijbieren worden van oorsprong gebrouwen in abdijen, nu alleen nog door commerciële brouwerijen. Het alcoholpercentage van de meeste Abdijbieren schommelt tussen 5 en 8 % vol.alcohol. Tevens is onderscheid aan te brengen in de abdijbieren.

Donker abdijbier:

Smaak:

Vol, met licht bittere tot zoete afdronk. Veel bieren smaken daarbij naar rozijntjes, zoethout, gebrande kandij of vijgen.

Koken:

Het donkere abdijbier kan goed worden toegevoegd aan stoofschotels van vlees en wild, sabayons voor warme of koude gerechten en compote.

Blonde Abdijbier:

Smaak:

Moutig, en vrij neutraal, licht zoetig, volle smaak met licht bittere en droge afdronk.

Koken:

Toevoegen aan saladedresssings, soepen, bouillons, mosselen, stoofschotels met kip, kalkoen, kalfsvlees en vis.