artikel

Komkommerwraps

Horeca

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 middelgrote komkommer
  • zout
  • 2 stukjes winterwortel van ca. 8 cm.
  • 2 bosuitjes
  • smalle bladjes sla naar keuze
  • 3 eetlepels barbecuesaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop

Bereidingswijze:

Was de komkommer en snijd de uiteinden eraf. Schil met een dunschiller lange plakken van de komkommer. Spreid 8 mooie binnenplakken uit. Bestrooi ze met zout en laat ca. 10 minuten liggen.

maak intussen de vulling. Schil de stukjes wortel en snijd ze in lange dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze ook in reepjes.

Klop voor het dipsaus 2 eetlepels barbecuesaus met de sojasaus en de gembersiroop door elkaar.

Dep de plakken komkommer droog. Leg daarop een blaadje sla en bestrijk ze met de barbecuesaus. Verdeel de wortel en de bosui over de blaadjes sla en rol alles op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Serveer met de dipsaus.