artikel

Niks mis met het kaasplankje

Horeca

Kaas uit het vuistje. Lekker knabbelen tijdens het borrelen in het café. Nederlanders zijn dol op een blokje oude of jonge kaas. Sommige caféhouders wagen zich tegenwoordig zelfs aan speciale kaasplateau’s in combinatie met speciaalbieren.

Niks mis met het kaasplankje

Speciale bieren laten zich prima combineren met kaas. Vaak nog beter dan met wijn. Volle en romige trappistenbieren zijn prima te combineren met dito kazen. Op de website www.biercuisine.nl kunt u meer informatie over bier-kaascombinaties opzoeken.

Wilt u eens afstappen van het standaard kaasplankje? Bekijk dan hieronder 5 tips om kaas anders te presenteren.

  • Kies in plaats van stokbrood of toast eens voor minibroodjes of krenten-/rozijnenbrood.
  • Snijd gevarieerd: denk in plaats van blokjes aan ruitjes, punten en plakken.
  • Serveer de kaas met olijven, tafelzuur, stroop of mosterd.
  • Varieer: stel een kaasplank samen volgens een bepaald thema. Bijvoorbeeld Hollandse kazen, een Franse kaasplank, geitenkazen, kazen met een bepaalde kleur of structuur.
  • Kies voor een afwijkende presentatie: neem in plaats van het houten plankje een marmeren plaat of een van leisteen.
  • Serveer ook eens bijzondere kaascombi’s op stokjes. Bekijk hier een zestal recepten.