artikel

Visrecepten van Italiaanse osteria’s

Horeca

Visrecepten van Italiaanse osteria’s

Visrecepten van Italiaanse osteria’s

600 Slow Food-gerechten uit de regionale keuken

671 pagina’s, gebonden, 17 x 25 cm, geen afbeeldingen

Prijs : € 49,90

Bestellen>>>

In dit tweede, grote Slow Food-kookboek van de Italiaanse keuken vindt u meer dan zeshonderd recepten voor vis en schaaldieren, een tweede schat aan informatie zoals nog nooit eerder gepubliceerd, want afkomstig van de koks van osteria’s (lokale specialiteitenrestaurants) uit alle twintig regio’s van Italië. Zeshonderd recepten, telkens met een inleiding over de in die recepten gebruikte vissoort: alver, ansjovis, baars, barbeel, bokvis, boniter, carpione, fint en elft, forel, garnaal, geelstaart, goudbrasem, goudmakreel, grondel, grouper, haai, harder, haring, heek, horsmakreel, karper, kongeraal, koornaarvis, kopvoorn, krab, kreeft, kwabaal, lamprei, langoestine, makreel, mantisgarnaal, marene, meerval, messchede, mossel, mul, octopus, oester, ombervis, paling, pieterman, pijlinktvis, pikarel, poon, purperslak, riddervis, rog, sardien, schorpioenvis, sint-jakobsschelp, sluismeester, snoek, steur, tandbrasem, tarbot, tolhoorn, tong, tonijn, venusschelp, vlagzalm, zalm, zandspiering, zeeanemoon, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zee-egel, zeekat, zeelt, zonnevis, zoutevis en stokvis en zwaardvis. Verder worden apart de volgende soorten gerechten behandeld: antipasti en hapjes, capponalda en cappon magro, couscous, gefrituurde gemengde vis, pasta, graan en peulvruchten met gemengde vis, risotto met gemengde vis en vissoep. Opnieuw geen kookboek voor beginners, maar wel dé bron voor de ware liefhebber.