artikel

Welke wijn waarbij

Horeca

Welke wijn waarbij

Welke wijn waarbij

Honderden tips voor kostelijke wijn- en spijscombinaties

128 pagina’s, paperback, 12 x 17 cm, afbeeldingen in steunkleur

Prijs : € 9,25

Bestellen>>>

‘Als wijnen en gerechten zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen. Je gaat dubbel genieten van zowel het drinken als het eten. Het genieten krijgt een extra dimensie.’

Zo vat Hubrecht Duijker in zijn voorwoord de inhoud van deze gids kernachtig samen. Op basis van slechts enkele praktische regels en tips geeft hij voor honderden gerechten passende wijnsuggesties. Deze adviezen blijven niet beperkt tot een enkele wijn per gerecht, maar omvatten steeds diverse mogelijkheden – waaronder soms heel verrassende. Voorts zijn de gerechten handzaam ingedeeld op hoofdingrediënt (vis, vlees, wild, pasta’s, kaas enzovoorts), waarna alle mogelijke bereidingswijzen volgen. Een bijzondere extra bijdrage werd geleverd door leden van het Gilde van Sommeliers, die perfecte wijn- en spijscombinaties verstrekken uit hun eigen praktijk.

Welke Wijn Waarbij is een uitgave die inspireert, een gids voor smakelijke ontdekkingen. Kortom, een verrukkelijk boek.