artikel

Huisgemaakte chips

Horeca

Leide papadums Ingrediënten voor 4 stuks 4 papadums 1 eetlepel olie 50 gram geraspte komijnekaas Bereidingswijze: Bestrijk een papadum aan beide kanten dun met olie. Leg hem op een magnetronbestendig bord en strooi 1/4 deel van de kaas op de bovenkant van de papadum. Verwarm de papadum in de magnetron 30 seconden op vol vermogen. […]

Leide papadums

  • Ingrediënten voor 4 stuks
  • 4 papadums
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram geraspte komijnekaas

Bereidingswijze:

Bestrijk een papadum aan beide kanten dun met olie. Leg hem op een magnetronbestendig bord en strooi 1/4 deel van de kaas op de bovenkant van de papadum.

Verwarm de papadum in de magnetron 30 seconden op vol vermogen. Herhaal deze werkwijze voor elke papadum.



Crispy Tortillachips

Ingrediënten voor ca. 32 stuks:
  • 2 bloemtortilla’s
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel tacokruiden of 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • koeksteker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Steek met de koeksteker zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla of snijd de torilla’s elk in 16 punten.

Bestrijk ze aan beide kanten met olie en leg ze naast elkaar op een bakblik. Bestrooi de chips eventueel met de kruiden of de kaas.

Schuif het blik in het midden van de oven en bak de chips in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig. Bewaar ze tot gebruik in een trommel.



Pita-triangels

Ingrediënten voor ca. 32 stuks
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel shoarmakruiden
  • 4 pitabroodjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vermen de olie met de kruiden. Knip met een schaar de pitabroodjes open. Bestrijk de binnenkant met de olie en snijd elk rondje in vier punten.

Leg ze met de oliekant naar boven op een bakblik en bak ze in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Lekker met salades en wat grovere dips, zoals de aubergine- en de kikkererwtendip.



Pizzacrisps

Ingrediënten voor ca. 25 stuks
  • 1 voorgebakken ciabatta
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • ca. 2 theelepels pizzakruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de ciabatta in heel dunnen plakjes. Halveer de teentjes knoflook en bestrijk het gesneden brood ermee. Bestrijk de sneetjes brood vervolgens aan beide kanten licht met olie. Leg ze naast elkaar op het ovenrooster en bestrooi de bovenkant met een weinig pizzakruiden.

Bak de sneetjes brood in 6 tot 8 minuten tot krokante crips.



Knapperige tortillabakjes

Ingrediënten voor 12 stuks:
  • 4 tortillawraps
  • 2 eetlepels olie of oliespray
  • muffinplaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek met de koeksteker uit elke tortilla 3 rondjes. Bestrijk of bespuit elk rondje aan beide kanten met olie. Druk de rondjes elk in een holletjes van de muffinplaat.

Zet de muffinplaat op het rooster in het midden van de oven en bak de bakjes in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig. Laat de bakjes op een rooster afkoelen. In een trommel blijven ze minimaal 1 week houdbaar.



Tacochips:
Ingrediënten voor ca. 20 stuks:
  • 4 corntortilla’s voor enchilladas
  • 1 eetlepel olie of oliespray
  • 1 theelepel Mexicaanse of Thaise kruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Steek uit elke tortilla zo veel mogelijk rondjes. Bestrijk of bespuit de rondjes aan beide zijden dun met olie. Spreid ze naast elkaar op een bakblik en strooi er de kruiden over. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de chips in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig.



Quatro formaggio dippers

Ingrediënten voor 24 stuks:
  • 4 tortilla’s voor soft taco’s
  • 1 eetlepel olie of oliespray
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 25 gram geraspte chaddar
  • 25 gram gram geraspte komijnekaas
  • 25 gram geraspte pizzakaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk of bespuit de taco’s aan beide zijden dun met olie. Spreid ze naast elkaar uit of een plank en strooi de kaassoorten gelijkmatig over de taco’s. Snijd de taco’s elk in 6 repen en leg ze op een bakblik.

Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de dippers in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig.