artikel

Koude vissauzen

Horeca

Tomaten-kerriesaus Ingrediënten: 1 ui 1 theelepel milde kerriepoeder 1 dl tomatenketchup 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 1 dl magere yoghurt of zure room 4 eetlepels halvanaise zout en peper Bereidingswijze: Pel en snipper de ui. Meng de ui met de kerriepoeder, de tomatenketchup, het bieslook, de yoghurt of zure room en de halvanaise.Voeg zout en peper […]

Tomaten-kerriesaus

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 1 dl tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 1 dl magere yoghurt of zure room
  • 4 eetlepels halvanaise
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Meng de ui met de kerriepoeder, de tomatenketchup, het bieslook, de yoghurt of zure room en de halvanaise.Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: serveer deze saus bij gegrilleerde vis



Knoflooksaus met citroen
  • 5 eetlepels citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 1 dl magere yoghurt
  • 3 eetlepels halvanaise
  • zout en peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Meng het citroensap met de fijngeperste teentjes knoflook en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de yoghurt, de halvanaise, een snufje zout, een snufje peper en de peterselie toe.

Tip:

Serveer deze saus bij gegrilleerde vis



Kruidensaus
  • 1 dl zure room
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zoete chilisaus

Bereidingswijze:

Zure room en yoghurt mengen. Fijngeknipte bieslook, gehakte tijm, geperste knoflookteen en chilisaus erdoor roeren.

Tip:

Serveer deze saus bij gepocheerde vis.



Pittige tomatensalsa

Ingrediënten:
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 4 pomodori tomaten
  • 1/2 rode peper
  • 8 takjes koriander
  • 1 1/2 limoen
  • 4 eetlepels olie
  • zout, suiker

Bereidingswijze:

Rooster het komijnzaad al roerende een paar minuten in een droge koekenpan op een matig hoog vuur. Pel de knoflook. Hak de knoflook, de ui, de tomaten de rode peper en de koriander fijn. Pers de limoen uit. Meng alle ingrediënten, zout en suiker naar smaak. Laat de salsa een paar uur trekken.

Tip:

Serveer deze saus bij visspiezen en bijvoorbeeld gegrilde tonijn.