artikel

Luxe koffievariaties

Horeca


Luxe koffievariaties bieden uw gasten diversiteit, hebben behoorlijke marges en verbeteren uw bedrijfsimago. Richtprijs voor luxe koffievariaties zonder alcohol is € 2,50 in de randstad en € 2,27 elders in Nederland.

NIEUW

Chocoladekoffie

Ingrediënten

Koffie25 gram chocolade1 eetlepels roomhoning

Bereiding

Smelt de gebroken reep chocolade au bain-marie of in een magnetron. Meng de honing, room en suiker erdoor. Schenk de koffie er al roerend doorheen. Klop het mengsel vervolgens op. Doe de koffie in een kop en garneer de variatie met kaneelpoeder.

Drie eigentijdse manieren om na de maaltijd espresso te serveren

Ristretto

Een normale hoeveelheid koffie met minder water gezet: dat is een ristretto. Deze is altijd sterker dan gewone koffie. Serveer een ristretto daarom, net als espresso, in een klein kopje. Omdat het verschil tussen beide koffies niet altijd duidelijk is, is het raadzaam de gast het uit te leggen wanneer deze een van de twee bestelt.

Cafe Latte

Serveer een espressokoffie van 8 cc in een 18 cc grote kop en vul deze af met warme melk.

Cafe Frappe

Voeg aan een espressokoffie twee eetlepels gecondenseerde zoete melk en een mespuntje vanillepoeder toe. Meng alle ingrediënten in een mixer. Giet het mengsel in een theeglas en voeg twee ijsblokjes toe.

Cafe Crema

Serveer deze lange espressokoffie in een kopje van 14 cc en vul deze af met room.

Panna Montata

Serveer deze lange espressokoffie in een cappuccino kop dat verder wordt afgevuld met slagroom en een toefje cacao.

Java Mokka

Meng een espressokoffie met een gelijk deel warme chocolademelk. Voeg hieraan een mespuntje kaneel toe.

Espresso Romano

Leg een schijfje citroen in een espressokopje. Schenk hierover een espressokoffie. Wordt met veel suiker gedronken.

Cafe Suisse

Serveer een espressokoffie in een theeglas. Voeg de melk toe. Dek dit af met een laag slagroom met daarop een toefje geraspte Zwitserse kaas.

Satans koffie

Doe twee theelepels gehakte gember in een glas. Vul dit aan met espressokoffie. Voeg twee eetlepels gembernat toe. Roer dit even door. Dek dit af met licht gezoete slagroom. Serveren met een lange lepel.

Koffie milkshake met ijs

Voeg een ½ kopje melk, ½ kopje roomijs, sterke hete koffie en een suikerlepel bastardsuiker samen in een glas op voet. Roer alles goed door. Serveer dit zo heet mogelijk.

Cafe a l`italienne

Doe wat fijngewreven sinaasappelschil en drie druppels Angostura bitter in een hoog porseleinen kopje. Vul dit met espresso bij. Garneren met slagroom.

Cafe Frappe

Meng 2 eetlepels gesuikerde gecondenseerde melk, 1 snufje vanillepoeder en 1 kleine kop sterke koffie. Klop ze met een electrische klopper of in de shaker. Giet het mengsel in de glazen en voeg aan elk een ijsblokje toe.

Granita di caffe

Voeg 1 kop zeer sterke koffie, 4 stukken suiker, 1 eetlepel slagroom en 1/3 gestampt ijs samen.

Rudesheimer kaffee

Vermeng een verwarmde Asbach Uralt met hete espresso koffie. Maak het met slagroom af en bestrooi het met wat cacaopoeder. Serveren met een chocolaatje.

Koffie verkeerd

Meng eenderde deel koffie met tweederde deel melk. Warm de melk op met het stoompijpje van het espresso-apparaat.

Latte Macchiato

Schenk eenderde deel espresso, eenderde deel warme melk en eenderde deel melkschuin in een glas.

Wiener melange

Vul een hoog glas met een metalen houder met tweederde koffie en voor eenderde met warme melk. Doe er vervolgens slagroom op.

Freshpresso

Ingrediënten

Espresso mint siroop

Pepermuntje

Melkschuim

Bereiding

Leg het pepermuntje onder in een jockey likeurglas. Doe hierop een klein laagje mint siroop. Maak een dubbele expresso en giet dit in het likeurglas. Aftoppen met opgeschuimde melk.

V.O.C. Café

Ingrediënten

Siroop op basis van V.O.C.-kruiden (bruine suiker aangelengd met water en kaneel, kruidnagel, steranijs en nootmuskaat)

Espresso

Room met mokka extract

Bereiding

Doe een laagje siroop in een wijnglas. Maak een dubbele espresso en verwarm ondertussen de V.O.C.-siroop met de stoomtuit. Voeg de espresso toe aan de siroop en roer goed door. Top het geheel af met vloeibare room en een beetje mokka extract.

Café Brûlé

Ingrediënten

Dubbele espresso

Basis crème brûlé met eidooier

Gegaarde crème brûlé met eidooier

Bruine rietsuiker vermengd met fijne witte suiker

Brander

Bereiding

Vul 1/8 van een stenen of porseleinen kop met de basis crème brûlé zonder eidooier. Maak hierop een dubbele espresso. Vul de kop af met een laagje crème brûlé met eidooier. Strooi hierop een laagje suikermix en brandt het dicht met een brander. Suikerlaag laten afkoelen en dan serveren.

Café Mocha

Met een beetje extra melk kunnen ook kinderen heerlijk meedrinken van deze chocoladekoffie.

Ingrediënten:

2 eetlepels chocoladesiroop ( of anders chocoladesaus)

120 ml sterke koffie

120 ml warme volle melk

melkschuim of slagroom

cacaopoeder

Bereiding

Giet de chocoladesiroop in een grote kop. Schenk de verse koffie er al roerend bij. Voeg de warme melk toe. Schep er een paar lepels melkschuim of slagroom op en bestrooi het met cacaopoeder.

Chocolate Passion

Ingrediënten:

60 ml koffie ( 1 klein kopje)

1,5 eetlepels DE amandelsiroop

60 ml hete melk

geklopte slagroom

pure chocolade

Bereiding

Smelt tijdens het koffiezetten een stuk pure chocolade op het vuur of in de magnetron. SChenk eerst de versgezette koffie, de amandelsiroop en de hete melk in een kom. Bedek dit met een flinke toef slagroom. Giet als laatste de gesmolten chocolade erover. Puur genieten….

Heavenly Hazel

Ingrediënten:

60 ml koffie ( 1 klein kopje)

1,5 el hazelnootsiroop

60 ml hete, volle melk

geklopte slagroom

nougatine

Bereiding

Giet de hazelnootsiroop in een grote kop. Schenk de verse koffie er al roerend bij. Voeg de hete melk toe. Schep er een flinke lepel slagroom op en bestrooi het met de nougatine. Duizelingwekkend lekker.

Coffee Vikram

Ingrediënten (voor vier personen)

6 tot 7 ijsblokjes

75 ml ingedikte melk

60 ml room

1 theelepel praline

1 scheut karamel

2 scheuten espresso

Bereiding

Schud alle ingrediënten in een shaker en schenk de koffie in niet te grote glazen.