artikel

<L CODE="">Tips</L>

Horeca

Investeer in apparatuur die handelingen vervangt of vereenvoudigt. Bijvoorbeeld een osmoseinstallatie of een ijsmachine. Hierdoor bespaart u op personele kosten. Voorkom onaangename verrassingen door extra geld te reserveren voor uw keukenverbouwing, wanneer u gevestigd bent in een pand met afwijkende vorm. Maatwerk is nou eenmaal duurder dan massaproductie. Werkt u veel met dagelijks verse producten? […]

  • Investeer in apparatuur die handelingen vervangt of vereenvoudigt. Bijvoorbeeld een osmoseinstallatie of een ijsmachine. Hierdoor bespaart u op personele kosten.
  • Voorkom onaangename verrassingen door extra geld te reserveren voor uw keukenverbouwing, wanneer u gevestigd bent in een pand met afwijkende vorm. Maatwerk is nou eenmaal duurder dan massaproductie.
  • Werkt u veel met dagelijks verse producten? Zorg dan voor voldoende koelruimte. Vergroot de hoeveelheid koelruimte met de aanschaf van een koelwerkbank.
  • Klik hier voor de tien slimste keukenvondsten

  • Creëer extra ruimte in de spoelkeuken door planken aan de wand te bevestigen om er serviesgoed op te plaatsen.
  • Vergroot de uitstraling van uw keuken door veel gebruik te maken van roestvrijstaal. Dat is zeker van belang bij een open keuken.
  • Schaf gasfornuizen met voldoende capaciteit aan wanneer u à la minute wilt koken. Dit om in korte tijd voldoende gerechten te kunnen bereiden.
  • Betaal grote uitgaven niet in één keer. Pas als het apparaat naar tevredenheid functioneert, betaalt u het resterende bedrag.
  • Verbeter uw onderhandelingspositie door diverse leveranciers vroegtijdig een offerte te laten uitbrengen. (Vroegboek)kortingen liggen in het verschiet.
  • Klik hier en lees alles over keukeninnovaties

  • Profiteer van de praktijkervaring van leveranciers. Laat ze meedenken over apparatuur en inrichting van de keuken.
  • Wacht minimaal een maand met het aanschaffen van extra materiaal en apparatuur. Gun uzelf de tijd om een beeld van de piek- en daluren binnen uw keuken te vormen.
  • Reserveer een geconditioneerde ruimte voor afval. Hiermee loopt u voor op de regelgeving die dit binnenkort verplicht stelt.
  • Creëer ruimte op de werkbanden, door gebruik te maken van bordenhangers. Eenvoudig hangt u (bijna) opgemaakte borden in de aan de muur bevestigde bordenhangers.
  • Kiest u voor een doorschuifvaatwasmachine die is voorzien van een rondom gesloten kap, dan bespaart u energie. De stoom die vrijkomt blijft in de kap hangen. Hierdoor belast deze vochtige hitte de ruimte niet. Bijkomend voordeel is dat ook de energie in de machine blijft. Dit levert een besparing op van circa 3 kW per uur.
  • Gebruik inklapbare afzetruimte om tijdelijk extra ruimte te creëren. Overdag klapt u de platen naar beneden en krijgt keukenpersoneel meer loopruimte. ’s Avonds klapt u ze op voor extra afzetruimte.
  • Voorkom dat geluiden uit een open keuken uw gasten hinderen, door een glazen wand te plaatsen. De kok kan door deze wand zicht houden op zijn gasten, en andersom.
  • Klik hier en leer van de tien domste keukenmissers

  • Versnel het reinigen van uw keukenvloer door gebruik te maken van een epoxyvloer. De korrelachtige vloer is tevens slipvast, duurzaam en naadloos.
  • Creëer ruimte op uw werkbank door de HACCP-ingrediëntenkoeler op een onderstel óp de werkbank te plaatsen (zie foto). Hierdoor ontstaat onder de koeler ruimte om plates en schaaltjes binnen handbereik te plaatsen.
  • frits