artikel

Tips om bacteriën buiten de deur te houden

Horeca

Personeel

  • Was handen met desinfecterende zeep na toiletbezoek, tijdens pauze en voor aanvang van het werken met rauwe producten

  • Verschoon werkkleding dagelijks

  • Draag geen sieraden

  • Houd nagels kort en schoon

  • Steek haren op of plaats ze onder een haarnetje

  • Dek wondjes aan handen af met gekleurde pleisters

  • Nooit niezen of hoesten boven frituurwaar

  • Was proeflepels na éénmalig gebruik af

Opslag

  • Sla kant-en-klare producten op boven rauwe producten

  • Opslag volgens ‘first in first out’-principe. Stal producten met langste houdbaarheidsdatum achteraan.

  • Snacks nooit op de vloer plaatsen

  • Schoonmaakmiddelen staan nooit in één ruimte met snacks

  • Ontdooide producten nooit langer dan 48 uur bewaren

Bereiding

  • Vul oud voedsel nooit aan met vers voedsel

  • Ontdooi producten nooit in de zon. Gebruik de koeling, magnetron, oven of koud stromend water

  • Spoel dooivocht met water weg

  • Scheid rauwe en bereide producten van elkaar

  • Controleer frituurvet dagelijks op kleur, vuil, stroperigheid en schuim

Meest voorkomende bacteriën

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels