artikel

Tips voor het afbakken van frites

Horeca

Frituur de frites in één keer op de juiste temperatuur. De richttijden bij 180 graden Celsius zijn: 8 mm frites: 2,5 min. 10 mm frites : 2,5 – 3 min. 12 mm frites : 3,5 min. Let op de verhouding frites – olie in uw frituuroven. De ideale verhouding is 1:10, dus 1 kg frites […]

  • Frituur de frites in één keer op de juiste temperatuur. De richttijden bij 180 graden Celsius zijn:

    8 mm frites: 2,5 min.

    10 mm frites : 2,5 – 3 min.

    12 mm frites : 3,5 min.

  • Let op de verhouding frites – olie in uw frituuroven. De ideale verhouding is 1:10, dus 1 kg frites bakken in ten minste 10 liter olie.
  • Let op bij het portioneren van frites. Zorg ervoor dat u net zoveel portioneert als uw collega, zodat de klant altijd dezelfde hoeveelheid krijgt.

    Portioneer op volume ipv gewicht

  • Bereid niet meer frites dan nodig, zodat u geen restjes over heeft. Twee keer de frites bakken én met zout erop komt het vet niet ten goede.
  • Let erop, dat u nooit frites afbakt in een frituurpot waarin u ook andere producten bereidt.
  • Door diepvriesfrites in gesloten zakken te laten ontdooien voor de bereiding, verkort u de afbaktijd en verlengt u de levensduur van de olie.
  • Geef het zout mee aan de klant indien zij de frites niet ter plekke nuttigen. Zonder zout op de frites te strooien, blijft de frites langer krokant.

    Verpakking als toegevoegde waarde

    Bewaartips