artikel

Varieer met smaken, temperaturen en structuren

Horeca

IJs is uitermate geschikt voor het combineren van contrasterende smaken, temperaturen en structuren. Experimenteer met softijs en maak verrassende en winstgevende softijsvariaties. Gebruik onderstaand schema en maak combinaties als ijs met “schuimig en krokant” of ijs met “zacht doorweekt en warm vast”.


Warm, vloeibaar: Zacht, doorweekt: Krokant: Schuimig:
Pure Chocoladesaus Cake met siroop Kletskoppen Yoghurtschuim
Witte Chocoladesaus Baba’s met Rum Boterkoekjes Vruchtenschuim
Karamelsaus Boerenjongens Tuilles Chocolademelkschuim
Sinaasappelsaus Gepocheerd fruit IJsbisquits Cola/sinas
Koffiesaus Bitterkoekjes, in boerenjongenssap Chocoladegarniture Chocolademousse
Toffeesaus Macadamianoten, gekarameliseerd
Walnoten, gekarameliseerd

Voorbeelden softijscreaties