artikel

<!--HACCP regels-->

Horeca

Wat is HACCP?

Ongeveer 500.000 mensen per jaar krijgen een voedselinfectie of -vergiftiging door een maaltijd uit een professionele keuken. De besmettingshaard kan dus ook uw bedrijf zijn. Zorg dat u op de hoogte bent van de risico’s door volgens de HACCP methode te werken. Lees hier wat HACCP inhoudt.

Naar boven

Test zelf of u hygiënisch werkt

Hoe hygiënisch werkt u eigenlijk? Doe de test, laat de computer uw score berekenen en verbeter vervolgens uw hygiëne aan de hand van de adviezen van de hygiënescan. Tip: laat uw medewerkers de test doen. Zij zijn vaak kritischer dan uzelf. Bovendien voelen zij zich op deze manier extra betrokken bij uw zaak en zullen zij graag willen meehelpen om de situatie te verbeteren! Test nu door op het plaatje te klikken.

Naar boven

Hygiënetips

Was groenten die rauw gegeten worden altijd goed in een citroenzuuroplossing. Houd rauwe groenten gescheiden van ander voedsel. Op deze manier voorkomt u dat uw gasten ziek worden. Lees hier meer tips over voedselhygiëne, bedrijfshygiëne en persoonlijke hygiëne.

Naar boven

Voedselschandalen

Verontreinigd koolzuurgas in frisdrank, salmonella in pudding. Problemen met voedsel komen aan de lopende band in heel Europa voor. Circa 11 procent van alle voedselproducten die in de Europese Unie worden gecontroleerd, voldoen niet aan de warenwetten. In de top-3 van producten waarmee het meest fout gaat, staat graan op nummer 1, niet-alcoholische dranken op 2 en en ijs en desserts op 3. Lees hier een overzicht van recente voedselschandalen en leer ervan.

Naar boven

Interessante links

Blijf op de hoogte van alles wat met HACCP te maken heeft en bezoek regelmatig interessante links die zibb.nl/horeca voor u selecteerde. Ook leest u hier spraakmakende voorbeelden van uw collega’s.

Naar boven