artikel

Lamsvleeskroket met gegratineerde geitenkaas

Horeca

Texels lamsvlees heeft een heel goede reputatie. Het malse vlees is kruidig en heeft van nature een licht zilte smaak. De komende weken gaan we culinair aan de slag met de lamsvleeskroket.

Lamsvleeskroket met gegratineerde geitenkaas

Lamsvleeskroket met gegratineerde geitenkaas

Bereidingswijze:

Omwikkel het geitenkaasje met de plakjes spek en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak het gietenkaasje circa 10 minuten in de oven. Frituur de Texelse lamsvleeskroket.

Verwarm de lamsjus en meng deze met de honing en de gehakte bieslook, maak het geheel af met een beetje room en peper en zout. Snijd van het geitenkaasje het kapje eraf en dresseer het op een bord. Plaats hiernaast de kroket en decoreer met bietenspruit, friseesla, cherry tomaat en de peterselie.

Kroketgerechten: