artikel

Maak een frisse limoenmayonaise

Horeca

Lekker bij een salade of een tartaar van tonijn: mayonaise. Voor een fris accent en vanwege de subtiele smaak is limoenmayonaise een mooi alternatief.

Topkok Wilfred Tegelaar combineert deze mayonaise met een tartaar van Blauwvintonijn welke hij serveert met een gepocheerd scharreleitje. In Misset Horeca nummer 31 van 1 augustus 2008 vertelt hij hierover en is ook het recept gepubliceerd van dit gerecht.

Hoe u zelf deze mayonaise in een handomdraai maakt, laat Jan van de Kreeke (docent Hoge Hotelschool Den Haag/Amsterdam) in het volgende filmpje zien.

Ingrediënt Prijs
24 g mayonaise* €0,46
1/20 bos dille €0,06
0,2 g tabasco €0,08
kwart limoen €0,20
3 g limoenrasp €0,20
<HR> <HR>
Kostprijs 4 couverts 1,00

Bereiding:

  • Doe de mayonaise in een bekken.
  • Voeg de dille, 4 ml vers sap van limoen, tabasco en limoenrasp toe.
  • Vermeng alles voorzichtig. Proef na. Voeg eventueel nog naar smaak zeezout toe.

    *Zelfbereid of zie SVH-recepturen