artikel

Dertien keer horecabloed

Horeca

Er staat mij een enorme horeca-ervaring te wachten. Ik, Nathalie Bluiminck, 32 lentes jong en “junior redacteur” bij Misset Horeca.nl ga mee met de Mobiele Horeca Training 2009. In twee dagen tijd maak ik kennis met maar liefst dertien horecabedrijven in Brabant.

Dertien keer horecabloed

De bus brengt ons onder meer bij Etenstijd in Tilburg, bij Herberg In den Bockenreyder in Esbeek en bij CC’s in Breda. Een divers programma.

Waar ik nu zo benieuwd naar ben? Waar letten uw collega’s op als ze een kijkje mogen nemen bij een ander? Is de glimlach van het personeel oprecht? Doen alle lampjes boven de bar het? Laten ze iets los over het financiële plaatje? Of kijken ze naar heel andere zaken dan ik?

De eerste keer dat ik brood proefde in het gezelschap van bakkers was ik al smakelijk aan het eten terwijl de rest van het gezelschap eerst zijn neus diep in het brood stak en snuffelde en snuifde als een gek…En terwijl ik de presentatie van de winkel bekeek, zat de bakker al op kop in de vriezer om te kijken of er geen dikke ijsafzetting inzat… Wat staat me dit keer te wachten?

Naast een persoonlijke leerschool zet ik me bovenal voor u in. Mijn doelstelling: bij elk van de dertien bedrijven één praktische tip lospeuteren die u geld oplevert of de winst verhoogt. Te ambiteus? Nee toch!

Op mijn agenda staan ook punten als het rookverbod (omzetdip of een fantastische rookruimte) en de kredietcrisis (heeft iemand hier een ander woord voor – bah!). Hoe gaan de deelnemers die te lijf?

Tips voor mij?

Mail ze dan naar Nathalie.Bluiminck@reedbusiness.nl

De mobiele horeca training is 6 en 7 mei. De organisatie ervan is in handen van Lenting&Partners.

Reageer op dit artikel