artikel

Gegrilde asperges met gebakken tilapia en couscous (Afrika)

Horeca

Bereidingswijze beurre blanc: Breng de room met de Nouilly Prat in een pan aan de kook. Monteer op met koude klontjes boter. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de olijven in kwartjes en voeg deze toe aan de saus en houd deze warm. Bereidingswijze gegrilde asperges: Snijd de gekookte witte asperges in de […]

Gegrilde asperges met gebakken tilapia en couscous (Afrika)

Bereidingswijze beurre blanc:

Breng de room met de Nouilly Prat in een pan aan de kook. Monteer op met koude klontjes boter. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de olijven in kwartjes en voeg deze toe aan de saus en houd deze warm.

Bereidingswijze gegrilde asperges:

Snijd de gekookte witte asperges in de lengte door. Dep ze droog op een servet. Haal de gehalveerde asperges door de olijfolie en grill ze zodat er een ruitjesmotief ontstaat.

Bereidingswijze gebakken tilapiafilet:

Snijd de tilapiafilet bij en verwijder eventueel de graten. Verwarm een koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak hierin de tilapiafilet op de huid goudbruin. Bestrooi deze daarna met grof zeezout.

Bereidingswijze couscous:

Was deccouscous. Breng de kippenbouillon aan de kook. Schenk deze op de couscous en laat deze 20 minuten staan. Vermeng de koriander, en de concassee van tomaat.

Doe de couscous in een steker. Leg hierop de goudbruin gebakken tilapiafilet. Dresseer hieromheen speels de beurre blanc met olijven. Leg de gegrilde asperges naast het taartje.

Reageer op dit artikel