artikel

<B>6 april:</b><BR>Vinos de España

Horeca

Op 6 april 2009 organiseert ICEX/Vinos de España, een grote proeverij van Spaanse wijnen, in de Passenger Terminal Amsterdam. Volgens Nederlands Master of Wine Frank Smulders is Spanje momenteel het spannendste wijnland van Europa.

<B>6 april:</b><BR>Vinos de España

‘Niet alleen kun je er veel nieuwe druivensoorten ontdekken, ook ontstaan er steeds meer interessante nieuwe gebieden met nieuwe wijnen. Het verrassende is dat deze nu ook daadwerkelijk op 6 april geproefd kunnen worden.’

Tijdens deze dag zullen 27 Nederlandse importeurs hun beste Spaanse wijnen presenteren. Daarnaast zijn ook de wijnen van een 40-tal Spaanse bodegas te proeven, die alle nog op zoek zijn naar een importeur in Nederland. Deze proeverij is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse wijnprofessionals, zoals de wijnhandel, horeca en pers.

Seminars door Frank Smulders

Tijdens deze proeverij zal Frank Smulders 2 speciale seminars verzorgen over Spaanse wijnen. Het eerste seminar gaat in op ‘Onontdekte Spaanse druivensoorten’, tijdens het tweede seminar wordt dieper ingegaan op ‘Spaanse witte wijnen en Cava’s’. Om zoveel mogelijk professionals een kans te geven om een seminar bij te wonen, kan men zich slechts voor één seminar per persoon hier inschrijven.

Programma

13.00 – 19.00 uur: wijnproeverij inclusief Spaans buffet

14.00 uur: seminar ‘Onontdekte Spaanse druivensoorten’

16.00 uur: seminar ‘Spaanse witte wijnen en Cava’s’.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ghislaine Melman van Melman Communications of Alicia Martinez Rolland en Danielle Servering van ICEX/Vinos de España op de Economische en Commerciële afdeling van de Ambassade van Spanje in Nederland. Inschrijven kan hier of via een email naar info@melman-communications.nl