artikel

Blauwe bessen: meer dan dessertversierder

Horeca

De aalbes, de zwarte bes en de bosbes. Wie kent ze niet? Maar heeft u al eens gedacht aan de blauwe bes? Dat is een gecultiveerde bosbes die in Nederland onder meer in de regio Noord-Limburg wordt verbouwd. De vrucht is groter dan andere bessen, zoet-zuur van smaak, zeven dagen houdbaar in de koeling en […]

De aalbes, de zwarte bes en de bosbes. Wie kent ze niet? Maar heeft u al eens gedacht aan de blauwe bes? Dat is een gecultiveerde bosbes die in Nederland onder meer in de regio Noord-Limburg wordt verbouwd. De vrucht is groter dan andere bessen, zoet-zuur van smaak, zeven dagen houdbaar in de koeling en bovendien gezond doordat ze veel vitamines en anti-oxidanten bevat. De culinaire mogelijkheden zijn legio. Niet alleen als dessertversierder maar ook smaakmaker in salades en sauzen komt de blauwe bes tot zijn recht.

Bekijk hier recepten met blauwe bessen:

  • Blauwe bessentosti
  • Panini met blauwe bessen en kip
  • Gorgonzolasalade met blauwe bessen en portdressing
  • Lamskoteletjes met blauwe bessensaus
  • Gegrild suikerbrood met kaneelijs en blauwe bessen
  • Blauwe bessen-yoghurtijs
  • Blauwe bessentompouce
  • Blueberry blini’s
  • Chocoladetaart met blauwe bessen en limoenmascarpone
  • Schuimomelet met blauwe bessen
  • Zomervruchtenjam met blauwe bessen
  • Blauwe bessen-roomsoezen
  • Blause bessentorentje
  • Rauwe hamsalade met blauwe bessen en notenpesto
  • Blauwe bessen-vanillekwarktrifle
  • Kalkoensalade met blauwe bessen
  • Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
  • Sangria met blauwe bessen
  • Vitamineshake met blauwe bessen
  • Dubbeldekker met blauwe bessen en brie