artikel

Terras

Horeca

Het terras is een welkome extra omzetmaker, met kansen op een mooi rendement. Vooral in de zomer. Maar ook het hele jaar door, nu het rookverbod verstokte rokers naar buiten dirigeert.

Terras

Tip 1

Werk op uw terras met tafelkaartjes en krijtborden. Laat zien wat u verkoopt, ook belangrijk om passanten te lokken.

Tip 2

Vergroot de omzet van witbier en rosébier op uw terras met goede zichtbaarheid.

Tip 3

Train uw medewerkers in het direct begroeten van terrasgasten en snel opnemen en uitserveren van de bestelling.

Tip 4

Loop eens met een blad met glazen speciaalbier over het terras: de bestellingen komen dan vanzelf.

Tip 5

Goed gebruik van handhelds levert meer omzet op: stoelen zijn korter bezet door gasten die maar één consumptie nuttigen en er is meer kans op extra bestellingen.

Tip 6

Verleng uw terrasseizoen met goede terrasverwarming. Zorg voor voldoende asbakken.

Tip 7

Beperk de wachttijd voor gasten op het terras. Wachten is immers de grootste ergernis. Soms loopt uw omzet gewoon weg als u gasten niet opmerkt.

Tip 8

Vaak hebben terrasbezoekers maar beperkt de tijd. Als u in die korte tijd twee in plaats van één consumptie kunt verkopen, is dat pure winst.

Tip 9

Overweeg de aanschaf van mobiele bestel- en afrekenterminals (handhelds). U verkort de wachttijden en werkt efficiënter (scheelt arbeidskosten).

Tip 10

Doe aan gerichte bijverkoop op uw terras: appeltaart bij de koffie, tapas bij de wijn, bittergarnituur bij het bier.