artikel

Geluiddempend

Horeca

Urbania Products komt met een geheel nieuwe rubberen tegel met een kunstgrastopping aan de boven- en zijkanten. Deze Granugrass-tegels zijn waterdoorlatend en aan de onderzijde voorzien van 2,5 mm hoge sleuven over de lengte en breedte voor het afvoeren van het regenwater.

Geluiddempend

Volgens directeur Hans van der Meulen is deze tegel toe te passen op het terras, onder speeltoestellen, op platte daken en tevens als wandbekleding. ‘Deze toepassing is circa 25 procent voordeliger dan het dunnere kunstgras’, zegt hij. ‘Een belangrijk aspect is dat de tegels geluiddempend zijn en zo zacht zijn dat mensen zich bij een val niet gauw zullen bezeren.’

Granugrass wordt compleet geleverd met pvc-koppelstukjes, zodat ze goed aan elkaar blijven liggen. Afmetingen: 50 x 50 cm en 3 tot 10 cm dik. Het product is TÜV-goedgekeurd, dat wil zeggen dat het met de veiligheid goed zit en dat er geen zware metalen in verwerkt zijn. Het product is zo nieuw, dat het nog nergens geplaatst is. Urbania Products levert hoofdzakelijk aan de overheid en recreatiesector. Niet alleen rubberen tegels, ook speeltoestellen, hekwerken, kiosken en urinoirs, straatmeubilair, kunstobjecten en nog veel meer.

Urbania Products, Lochem. Tel. (0573) 25 44 22. www.urbaniaproducts.nl.

Reageer op dit artikel