artikel

Lichtgewicht natuursteen

Horeca

XLG Granite heeft het granieten blad van terras- en tuintafels aan de onderkant uitgeslepen, zodat het minder zwaar is. Dat resulteert in een gewichtsbesparing van 75 procent

Lichtgewicht natuursteen

‘Maar het materiaal blijft even sterk. Dat is de kracht van het product’, zegt Marc de Schiffart van Sunseats, die de exclusieve distributie van dit Nederlandse fabrikaat heeft. ‘Normaal is zo’n tafel niet te tillen’, zegt hij. ‘Een klassiek granieten tafelblad van 2.40 x 1 meter weegt 288 kilogram, maar met dit procédé nog slechts 72 kg.’

Een lichtgewicht tafelblad van natuursteen is mogelijk met een lengte tot 3 meter, zonder naden of verlijmingen aan de zijkanten. De vinding is in 2008 genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100. Het productieproces is gepatenteerd. Voor de tafelserie Quatro is gekozen voor onderstellen van roestvrijstaal, wanddikte 2 mm. Niet onbelangrijk: het blad laat zich gemakkelijk onderhouden.

Sunseats, Soest. Tel. (035) 698 40 45. www.sunseats.nl; www.xlg-granite.com.

Reageer op dit artikel