artikel

Nieuw glas voor Wieckse Witte

Horeca

Speciaal voor zaken die veel Wieckse Witte van de tap verkopen komt Heineken dit voorjaar met een nieuw glas voor dit van origine uit Maastricht stammende witbier.

Nieuw glas voor Wieckse Witte

Het nieuwe ‘Serväöske, uit te spreken als Serveuske, heeft een sierlijke vorm en doet denken aan een Duits weizenbierglas. De inhoud is 40 cl waarmee de brouwer naar eigen zeggen inspeelt op de trend van ‘up-sizing’ in de horeca. Het glas is genoemd naar de Sint Servaasbrug in Maastricht. De 13e eeuwse stenen boogbrug ver de rivier de Maa die stadsdeel Wijck verbindt met het centrum van de stad. Het oude, en kleinere, model glas blijft gehandhaafd.

De vorig jaar gelanceerde Wieckse zonneradar.nl zal dit jaar verder worden geactiveerd. Op deze omgekeerde variant van Buienradar, is te zien waar de zon schijnt en het dus terrasweer is. Het aantal horecabedrijven met een eigen zonneradar blijft toenemen zegt een woordvoerder. Waardoor de gegevens op de site ook steeds nauwkeuriger worden.

Info: www.wieckse.nl

Reageer op dit artikel