artikel

Solide blikvanger

Horeca

Sunseats heeft een primeur van Boretti, de specialist in buitenkeukens. Het is de Nerone. Een verrijdbare houtskoolgrill die afgesloten wordt met een stevige ronde deksel van keramiek. Het design doet denken aan de bekende buitenoven Big Green Egg.

Solide blikvanger

Door te koken met gesloten deksel wordt de warmte gereflecteerd en het gerecht rondom gegaard zonder vochtverlies. Naast vlees- en visgerechten leent de Nerone zich dankzij de pizzaplaat ook voor het bereiden van pizza’s en brood. Het geheel is in diep zwart uitgevoerd. Het blad is van glanzend natuursteen (graniet) en heeft handige opklapbare afzetvleugels. ‘De Nerone is een solide blikvanger. Dat is het mooie van dit concept’, vertelt Caby van Bodegraven op de Horecava. ‘In totaal hebben we er negen op de beurs verkocht’, laat hij na afloop weten.

Het verplaatsbare kookeiland (€1395,-) komt de eerste week van maart op de markt. Een mooi attribuut voor luxe terrassen en tuinen en grote (thema)restaurants.

Boretti levert ook Terraza Heaters. Kenmerk ervan is dat als ze omvallen de gastoevoer onmiddellijk afgesloten wordt. ‘Ze zijn vorig jaar al op de markt gekomen. Door de verscherpte veiligheidseisen hebben we er al veel verkocht in de horeca’, aldus de man van Sunseats.

Sunseats, Soest. Tel. (035) 698 40 45. www.sunseats.nl; www.boretti.com.

Reageer op dit artikel