artikel

Crème de la crème

Horeca

Borrel of barbecue? Deze zomerse groentecrèmes en – dips maken er een feestje van. Bovendien zijn ze erg geschikt om te serveren bij uw borrelgarnituur.

Crème de la crème

Frisse tuinerwtenpuree

Bereiding voor 8 personen:

Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en strooi er 250 gram tuinerwten in. Laat ze 2 minuten koken en spoel de erwten in een vergiet met koud water af. Snijd de blaadjes van 2 takjes munt zeer fijn en doe ze met de erwten en 50 gram boter in de keukenmachine. Pureer ze en meng er 125 gram mascarpone door. Pers er een half teentje knoflook boven uit en breng de puree op smaak met citroensap, zout en peper.

Bietjesdip met roquefort

Bereiding voor 8 personen

Laat 250 gram geraspte bietjes in een vergiet uitlekken en pureer ze met 2 eetlepels crème fraîche. Roer er 150 gram verkruimelde roquefort en 1 in ringetjes gesneden bosuitje door en breng het mengsel met zout en peper op smaak. Verwijder met een dunschiller de stugge draden van een halve struik bleekselderij en snijd de stengels in de lengte doormidden. Serveer ze bij de bietjesdip.

Gegrilde champignontapenade met ansjovis

Bereiding voor 8 personen

Laat een koekenpan zeer heet worden en bak 250 gram kastanjechampignons zonder boter of olie toe te voegen. Na 10 minuten zijn de champignons gaar, met een gerimpelde buitenkant. Pureer in een keukenmachine of met de staafmixer 3 ansjovisfilets, 100 gram zwarte olijven zonder pit, 1/2 teentje knoflook en 30 gram peterselie tot een grove massa. Voeg de champignonmassa en 4 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma toe en pureer nogmaals kort. Breng de tapenade met zout en peper op smaak.

Wortelmousse met kokos en koriander

Bereidingswijze voor 8 personen

Kook 500 gram in stukjes gesneden winterpeen in weinig water gaar. Snijd een halve cm verse gemberwortel heel fijn of pers het stukje in een stevige knoflookpers. Breng in een steelpan 100 ml kokosmelk aan de kook met de gemberwortel, 1 theelepel kurkuma en 1 theelepel gemalen koriander. Laat de kokosmelk op hoog vuur tot de helft inkoken. Snijd een kwart rode peper in ragfijne reepjes. Pureer de winterpeen met de kokosmelk in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de wortelmousse op smaak met zout en peper en strooi er 2 eetlepels geroosterd sesamzaad en de reepjes rode peper over.

Reageer op dit artikel