artikel

Bijzondere broodhapjes

Horeca

Broodrolletjes met tonijn: Ingrediënten voor 20 stuks: 10 sneetjes wit vloerbrood 2 gedroogde tomaatjes op olie 1 blikje tonijn 1/2 rode ui, gesnipperd 1 volle eetlepel kappertjes 1 theelepel tijm zout, versgemalen peper ca. 3/4 dl olijfolie Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Hak de tomaatjes heel fijn. Giet de tonijn af […]

Broodrolletjes met tonijn:

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 10 sneetjes wit vloerbrood
  • 2 gedroogde tomaatjes op olie
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 volle eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel tijm
  • zout, versgemalen peper
  • ca. 3/4 dl olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Hak de tomaatjes heel fijn. Giet de tonijn af en meng de tomaatjes, de ui, de kappertjes en de tijm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller iets dunner. Schep er aan de korte kant een streep van het tonijnmengsel op en rol de sneetjes stevig op. Plak de rand vast met een beetje olie. Halveer de rolletjes, bestrijk ze rondom met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodrolletjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.

Zalm sandwichrol

Ingrediënten in ca. 20 sandwiches

    1 wit of bruin casinobrood
  • 5 tomaten
  • 250 gram ricotta of kwark
  • !25 gramz ure room
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 300 gram gerookte zalm in blokjes
  • 15 gram fijngehakte kervel of peterselie
  • zout, versgemalen witte peper

Bereidingswijze:

Snijd rondom de korstjes van het brood en snijd het brood in de lengte in 5 plakken van ca. 1 1/2 cm dik en leg elke plak in de lengte op een stuk plastic folie. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer in een kom de ricotta met de zure room los en schep de blokjes zalm en tomaat, de uiringetjes en de kervel erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en epper.

Bestrijk de plakken brood royaal met zalmmengsel. Rol de plakken brood met behulp van de folie stevig op tot korte dikke rollen waarin de vulling als een spiraal zichtbaar is. Verpak de rollen stevig in het folie en laat ze in de koelkast in minstens 1 uur stevig worden. Snijd elke rol in 4-5 plakken en leg deze dakpansgewijs op een schaal.

Nog meer broodhapjes