artikel

Brick à l’Oeuf

Horeca

Ingrediënten voor 4 hapjes:

100 g geraspte belegen kaas

1 vel brick deeg

4 peppadews (ongevuld) )

platte peterselie

bieslook

100 g zoete maïskorrels uit blik

kruidenzout

4 kwarteleitjes

Bereidingswijze:

Snijd een velletje brick deeg in vier kwarten. Meng voor de vulling de geraspte kaas, fijngesneden peppadews, de verse kruiden (peterselie en bieslook) en de maïskorrels.

Schep op elk stukje brick wat van de vulling en strooi er wat kruidenzout overheen. Tik een vers kwartelei open en laat het gehele ei op de vulling vallen.

Vouw nu het deeg naar boven zodat het vastplakt aan het ei. Frituur de buideltjes in hete olie. Knijp ze tijdens het bakken nog iets bij elkaar met de tang.

Prik de gebakken brick buideltjes aan stokjes en serveer ze op lege Crodino-flesjes. Geef er een dipsaus bij van knoflook, crème fraîche, mayonaise, honing en wat zoete maïskorrels.