artikel

Brinkmann, Haarlem

Horeca

Grand café Brinkmann, het bekende etablissement dat sinds 1881 gevestigd is aan de Grote Markt, moet weer de sfeer gaan ademen van honderd jaar geleden. Onder leiding van horeca-architect Jan den Teuling (vroeger in dienst bij InBev) vond een grondige verbouwing plaats.

Brinkmann, Haarlem

Oude kroonluchters, glas-in-loodramen, hoge plafonds en mooie lambrisering zetten de toon. ‘ We hopen dat de Haarlemmer zich hier weer thuisvoelt’, zeggen Martijn de Vries (r) en Jorge de Groot, die de zaak in 2008 overnamen. ‘ We wilden de grandeur weer terugbrengen in het interieur, en er beslist geen hippe, moderne zaak van maken.’

Wat de kaart betreft, ligt het accent op een goede maaltijd van regionale producten. Verantwoordelijk daarvoor is chef-kok Jos Paardekooper. ‘ Overdag loopt het als een trein. We draaien veel lunches’, vertelt Martijn de Vries. ‘’s Avonds willen we extra publiek binnenhalen. De hele maand april serveerden we het lezersdiner, een driegangenmenu in samenwerking met het Haarlems Dagblad. Een bisque, gevolgd door een tournedos en een crème brûlée voor €26,-. De reacties zijn positief. Elke Haarlemmer die Brinkmann kent, komt even kijken.’

Brinkmannpassage 41. Tel. (023) 532 31 11. www.grandcafebrinkmann.nl. Capaciteit: 200 zitplaatsen; terras 200; 2 zalen. Prijsindicatie: cappuccino €2,20; pilsje €2,20; hoofdgerechten €16,- tot €23,-. Dagelijks geopend van 09.00 tot 01.00 uur; zo vanaf 10.00 uur.