artikel

Delicate eierwraps met gerookte zalm, avocado en hüttenkäse

Horeca

Ingrediënten:
Voor de flensjes:

  • 2 eetlepels Maïzena
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels slagroom
  • peper, zout
  • 2 theelepels fijngehakt dragon
  • 2 theelepels olie

Voor de vulling:

  • 1 bosuitje
  • 1/2 bakje hüttenkäse (200 gram)
  • 1 avocado
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • 200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Klop met de mixer de maïzena, de eieren, de slank- of slagroom, peper en zout, en de dragon tot een glad beslag. Verhit in een koekenpannetje met antiaanbaklaag een halve theelepel olie. Schp 1/4 deel van het beslag in de pan en verdeel het over de bodem.

Keer het flensje als de bovenkant mooi droog is en bak ook de andere kant goudbruin. Bak op dezelfde manier nog 3 flensjes. Maak het bosuitje schoon, snijd het in dunne ringetjes en meng ze door de hüttenkäse. Breng pittig op smaak met peper en zout. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in repen.

Spreid de flensjes uit. Leg de blaadjes sla erop en verdeel hierover de plakjes zalm. Leg iets onder het midden in de breedte reepjes avocado en schep er een reepje Hüttenkäse naast. Rol de flensjes stevig op en snijd ze in kleine stukjes.