artikel

Falafelspiesjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 12 falafelballetjes
  • 8 kerstomaatjes
  • ca. 1/2 theelepel shoarmakruiden
  • stukje komkommer van ca. 5 cm
  • 4 satéstokjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de kerstomaatjes en bestrooi het snijvlak met een beetje shoarmakruiden. Halveer het stukje komkommer en schep de zaadjes eruit. Snijd elke helft in 4 schijfjes en bestrooi ze ook met shoarmakruiden.

Steek aan een satéstokje: een falafelballetje, half kerstomaatje, schijfje komkommer en half kerstomaatje, herhaal dit nogmaals en eindig met een falafelballetje. Serveer de spiesjes koud of leg ze op de bakplaat en verwarm ze 10 minuten in de oven. Serverr met kant-en-klare shoarmasaus.