artikel

Gehaktballenspies

Horeca

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 1 kleine mango
  • ketjap manis
  • stukje prei
  • satégehaktballetjes met saus
  • 2 eetlepels seroendeng
  • 1/4 flesje sambalsaus
  • 4 satéstokjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in vier dikke plakken en snijd de plakken weer in drie stukjes.

Bestrijk ze dun met ketjap. Snijd de prei in 8 ringen en was ze. Halveer de gehaktballetjes. Steek een half gehaktballetje op een spies, steek er een stukje mango op en dan de ander helft van het gehaktballetje. Steek nu een stukje prei op de spies. Herhaal deze volgorde en eindig met een gehaktballetje. Leg de spiesjes op de bakplaat en laat ze in de oven in ca. 10 minuten warm worden.

Bestrooi de spiesjes voor het serveren met de seroendeng. Serveer met de satésaus en de sambalsaus.