artikel

Gelakte garnalen

Horeca

Ingrediënten voor 10 stuks:

10 garnalen (black tigers 8/12)

150 g knoflookcroutons

100 g amandelschaafsel

200 g softgel

10 cc witte wijn

5 cc bietensap

3 ml saffraanpoeder

20 ml Chili (loempiasaus)

Bereidingswijze:

Draai knoflookcroutons in de keukenmachine fijn tot een paneermeel. Meng er amandelschaafsel door en roer alles goed door elkaar zodat het schaafsel wat fijner wordt.

Maak de garnalen schoon, verwijder de kop en het darmkanaal. Prik ze op een lange prikker zodat ze mooi in model blijven staan.

Maak de gelei; neem hiervoor softgel en verwarm dit in een pannetje met een scheutje witte wijn, iets bietensap, een snufje saffraan poeder en een flinke scheut loempiasaus. Laat de gelei, op niet te hoog vuur, goed doorwarmen.

Paneer de garnalen eerst in eiwit en daarna in de paneer van croutons en amandelschaafsel; paneer twee maal. Frituur de garnalen in olie. Laat ze even iets uitlekken op keukenpapier en haal ze daarna direct door de warme gelei.Serveer ze in lege flesjes.