artikel

Gevulde tomaten met Griekse salade

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote vleestomaten
  • zout
  • stukje komkommer van ca. 5 cm
  • 50 gram fetakaas
  • 1 eetlepel gemengde groene en zwarte olijven
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout
  • 2 theelepels fijngehakte verse majoraan

Bereidingswijze:

Snijd een kapje van de bolle kant van de tomaten en schep de zaadjes en de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Snijd het kapje in stukjes. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en laat ze omgekeerd even uitlekken.

Halveer intussen de komkommer en schrap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Snijd de feta in kleine stukjes en hak de olijven grof.

Klop een sausje van het citroensap, de olie en de peper en zout en meng er de stukjes tomaat, de komkommer, de feta, de olijven en de majoraan door. Vul de tomaten met dit mengsel.