artikel

Komkommerbootjes

Horeca

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 1/2 eetlepel rozijnen
  • 1/2 komkommer
  • 2 plakken gekookte achterham
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • keukenpapier

Bereidingswijze:

Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in heet water. Was de komkommer en snijd hem in plakken van ca. 2 1/2 cm. Halveer de komkommerschijven en snijd aan de onderkant een dun plakje af zodat de komkommerstukjes kunnen blijven staan.

Verwijder de zaadlijst. Snijd de plakken ham in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de mayonaise, gembersiroop, kerriepoeder, rozijnen en ham tot een geheel. Verdeel het hammengsel over de komkommerbootjes en druk ze een beetje aan.