artikel

Mini-appeltaartjes

Horeca

Ingrediënten voor circa 10 appeltaartsoesjes:

10 soesjes (convenience)

1 appel (jonagold)

15 ml boerenjongens

1 ml kaneelpoeder

15 ml amandelbroyage

1 eidooier

Bereidingswijze:

Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appel met de boerenjongens (met iets van de brandewijn), een snufje kaneelpoeder en wat geconfijte sinaasappelschil. Strooi er vervolgens net zoveel amandelbroyage overheen dat alle appelstukjes omgeven zijn met wat van het poeder. Meng alles goed door elkaar en voeg er een klein beetje eidooier aan toe voor de binding.

Snijd de soesjes open en schep er wat van de vulling in. Bak de soesjes af op 165°C in de oven (8 à 10 minuten) zodat de vulling gaar wordt.

Bestuif met poedersuiker of snowtop (poedersuiker met extra zetmeel), prik er stokjes doorheen en serveer ze in mini accubakjes.