artikel

Norirolletjes met pandanrijst en garnalen

Horeca

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • !50 gram pandanrijst
  • zout
  • 2 theelepels suiker
  • ! eetlepel Japanse rijstazijn of medium dry sherry
  • 1/2 eetlepel Japanse sojasaus
  • stukje komkommer van ca. 10 cm
  • 3 velletjes nori
  • 1 bakje cocktailgarnalen 125 gram
  • wasabi of geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels mayo- of halvanaise
  • 3 theelepels fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

Breng de rijst met 3 dl water en een snufje zout aan de kook en kook de rijst zachtjes in ca. 15 minuten gaar. Roer de suiker, de azijn en de sojasaus door de warme rijst en laat de rijst afkoelen.

Halveer het stukje komkommer en schep de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in heel dunne reepjes. Spreid een velletje nori uit op een bamboematje of een sutk verhoudfolie. Verdeel 1/3 deel van de rijst over de nori, maar laat aan de boven- en onderkant 1 tot 2 cm vrij.

Bestrijk de rijst met wasabi, mayo- of halvanaise en strooi er fijngehakte koriander op. Leg hierop in de breedte 1/3 van de komkommerreepjes en 1/3 van de garnalen. Rol de nori met behulp van een bamboematjes of vershoudfolie strak op en draai vervolgens de folie goed om de rolletjes. Maak op dezelfde wijze nog twee rollen. Snijd de rollen vlak voor gebruik in stukjes van zo. 2 à 3 cm.