artikel

Spiesjes van citroenkip met olijven

Horeca

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels kipkruiden
  • 1 theelepel oregano
  • 25 groene met piment gevulde olijven
  • 2 eetlepels olie
  • Barbecuesaus
  • 6 satéstokjes

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in 18 blokjes van gelijke grootte, doe ze in een schaal, meng het citroensap erdoor en marineer de kip ca. 30 minuten.

Vermeng intussen de bloem met de kipkruiden en de oregano. Week de stokjes ca. 8 minuten in koud water. Laat de olijven uitlekken. Dep de stukjes kip droog met een keukenpapier. Steek de kipstukjes afwisselend met een olijf op de satéstokjes.

Verwarm de olie in de koekenpan, bestrooi de stokjes met de gekruide bloem en bak ze in de pan in ca. 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Serveer ze met barbecuesaus.