artikel

Recepten voor Cocktails

Horeca

Harvey Wallbanger Ingrediënten: 35 cc wodka 15 cc Liquore Galliano vers sinaasappelsap Bereiding: Doe ijsblokjes in een groot glas en schenk er de wodka in. Vul het glas vervolgens bijna helemaal op met sinaasappelsap en roer (stir) even. Giet nu voorzichtig de Galliano op het drankje, over de bolle kant van een lepel (deze techniek […]

Harvey Wallbanger

Ingrediënten:

  • 35 cc wodka
  • 15 cc Liquore Galliano
  • vers sinaasappelsap

Bereiding:

Doe ijsblokjes in een groot glas en schenk er de wodka in. Vul het glas vervolgens bijna helemaal op met sinaasappelsap en roer (stir) even. Giet nu voorzichtig de Galliano op het drankje, over de bolle kant van een lepel (deze techniek noemen we float). Daarna niet meer roeren.

Vervangen we de wodka door tequila dan wordt het een Freddie Fuspucker.

Sombrero Negro Golden Breeze

Ingrediënten:

  • 20 cc Tequila Sombrero Negro
  • 25 cc Cheriette-likeur
  • 30 cc grapefruitsap
  • 20 cc cranberrysap
  • 10 cc Orgeat
  • een scheutje vers limoensap

Bereiding

Mix alle ingrediënten in een flute met ijs en garneer met een schijfje limoen en een mararchino-kers.

Malibu Paradise Bird

Ingrediënten:

  • 2 delen Malibu
  • 2 delen vers ananassap,
  • 1 deel verse room,
  • 1 bolletje citroen- of vanille-ijs.

Bereidingswijze:

Blend alle ingrediënten met een kopje crushed ice op low speed en schenk de mix in een Collinsglas gevuld met ijsblokjes.

B52 with Bombay Doors

Ingrediënten:

  • 1 deel Bombay Sapphire Gin
  • 1 deel Bols Red Orange
  • 1 deel Kahlua
  • 1 deel Grand Marnier

Bereidingswijze:

Serveer ‘as a shot’ of over ijsgruis met een rietje. Happy landing!

Dazzling light

Ingrediënten:

  • 10 cc Arctic Strawberry
  • 10 cc Arctic Lemon
  • 10 cc Talea Amaretto Cream
  • 5 cc Monin Coco (cocossiroop)
  • 5 cc Monin Grenadine
  • 15 cc Maaza Tropical
  • 15 cc Maaza Mango

Bereidingswijze:

Giet de ingrediënten in de blender en geef ze een flashblend: kort blenderen. Vul aan met crushed ice en blender nogmaals. Serveren in een voorgekoeld cocktailglas.