artikel

Edwin van Es: Citrus onder de Zon

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs Sorbet sinaasappelijs   0,13 Sorbet grapefruitijs   0,14 Sorbet limoenijs   0,14 20 cc kumquatlikeur   0,54 80 gr. sinaasappelparts   0,09 50 gr. grapefruitparts   0,10 Garnering citrusfruit   0,08 ——- Totaal: 1,22 Totaalprijs 1,22 Brutowinstmarge 75% Verkoopprijs 5,25 Bereidingswijze: Schep de ijsbollen in de coupe. Schenk […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
Sorbet sinaasappelijs   0,13
Sorbet grapefruitijs   0,14
Sorbet limoenijs   0,14
20 cc kumquatlikeur   0,54
80 gr. sinaasappelparts   0,09
50 gr. grapefruitparts   0,10
Garnering citrusfruit   0,08
——-
Totaal: 1,22
Totaalprijs 1,22
Brutowinstmarge 75%
Verkoopprijs 5,25

Bereidingswijze:

Schep de ijsbollen in de coupe. Schenk er de kumquatlikeur overheen.

Serveer er sinaasappel en grapefruitpartjes bij, die gedrenkt zijn in de lieur

Werk af met citrusfruit.