artikel

Hennie Wagenmakers: Het Verschil

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 2 bollen sinaasappelijs   0,20 1 bol pistacheijs   0,17 1 bol mascarpone ijs   0,08 1 toef slagroom   0,10 maracujatopping   0,04 trosje rode bessen en 1 kumquat   0,20 granita   0,05 witte chocolade   0,20 chocosticks   0,10 mint   0,05       […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
2 bollen sinaasappelijs   0,20
1 bol pistacheijs   0,17
1 bol mascarpone ijs   0,08
1 toef slagroom   0,10
maracujatopping   0,04
trosje rode bessen en 1 kumquat   0,20
granita   0,05
witte chocolade   0,20
chocosticks   0,10
mint   0,05
     
Totaal: 1,19
Totaalprijs 1,19
Brutowinstmarge 75%
Verkoopprijs 4,95

Bereidingswijze:

Schep onderin een ijscoupe de granita (samengesteld uit sinaasappelsap

en een vleugje wodka) en daarbovenop de 4 bolletjes ijs. Plaats aan de

zijkant de witte chocolade. Spuit over het ijs een toef slagroom met daar

overheen de maracujasaus. Zet achterin het ensemble de chocosticks en

aan de zijkant een takje mint. Hang aan het oor van de coupe een trosje

rode bessen.