artikel

Kees Baars: Prima Koffie

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol koffie-ijs   0,12 1 bol gember-ijs   0,14 1 bol munt-ijs   0,11 1 bol vanille-ijs   0,11 1 toef slagroom   0,15 Chocolade-kardemomsaus   0,10 IJsbonbon koffie/kardemom   0,15 Cacaopoeder   0,01 Servetje   0,02 Chocoladeraster   0,04 IJswaaiertje   0,03   —– Totaal: 0,98 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol koffie-ijs   0,12
1 bol gember-ijs   0,14
1 bol munt-ijs   0,11
1 bol vanille-ijs   0,11
1 toef slagroom   0,15
Chocolade-kardemomsaus   0,10
IJsbonbon koffie/kardemom   0,15
Cacaopoeder   0,01
Servetje   0,02
Chocoladeraster   0,04
IJswaaiertje   0,03
  —–
Totaal: 0,98
Totaalprijs 0,98
Brutowinstmarge 78%
Verkoopprijs 4,75

Bereidingswijze:

Spuit een klein toefje slagroom onderin een ijscoupeglas. Schep

Hierop de ‘prima’ combinerende ijssmaken; koffie, vanille, gember

en munt. Overgiet de ijsbollen met een kleine hoeveelheid chocolade-

kardemomsaus. Garneer af met een toefje slagroom, daarop een ijsbonbon,

ijswaaierkoekje, chocoladeraster en cacaopoeder.