artikel

Kees Baars: Zomersoep

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs Sinaasappelijs   0,12 Bloedsinaasappelijs   0,13 Crème fraîche-ijs   0,18 Rabarbersoepje   0,25 Vleugje sinaasappelsprit   0,01 Sinaasappelgruis   0,01 Knetter   0,02 Pipetje   0,11 2 ml Campari   0,04 3 Sinaasappelchips   0,09 Servet   0,04 ——- Totaal: 1,00 Totaalprijs 1,00 Brutowinstmarge 78% Verkoopprijs 4,75 Bereidingswijze: […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
Sinaasappelijs   0,12
Bloedsinaasappelijs   0,13
Crème fraîche-ijs   0,18
Rabarbersoepje   0,25
Vleugje sinaasappelsprit   0,01
Sinaasappelgruis   0,01
Knetter   0,02
Pipetje   0,11
2 ml Campari   0,04
3 Sinaasappelchips   0,09
Servet   0,04
——-
Totaal: 1,00
Totaalprijs 1,00
Brutowinstmarge 78%
Verkoopprijs 4,75

Bereidingswijze:

Schep het rabarbersoepje op een bord, daarop een bol sinaasappelijs, een bol

bloedsinaasappelijs een bol crème fraîche-ijs. Garneer de bollen ijs met de

sinaasappelchips, het pipetje met campari en sinaasappelgruis. Strooi door het

rabarbersoepje een beetje knetter, spuit een vleugje sinaasappelparfum voor

een verrassend effect.