artikel

Laurens Faas: Coupe Sunshine

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs Sinaasappelsorbetijs   0,09 Grapefruit sorbetijs   0,09 Crema Italiane met sinaasappel varigato   0,16 35 cl. slagroom   0,30 15 gram sinaasappel/grapefruitvlees   0,02 Decoratieschijfje sinaasappel   0,03 Chocosnippers met amandelschaafsel   0,02 10 cl. rode wodka   0,06 20 cl. sinaasappelsap   0,20 2 chocoladesigaretten   0,14 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
Sinaasappelsorbetijs   0,09
Grapefruit sorbetijs   0,09
Crema Italiane met sinaasappel varigato   0,16
35 cl. slagroom   0,30
15 gram sinaasappel/grapefruitvlees   0,02
Decoratieschijfje sinaasappel   0,03
Chocosnippers met amandelschaafsel   0,02
10 cl. rode wodka   0,06
20 cl. sinaasappelsap   0,20
2 chocoladesigaretten   0,14
1 gebroken ijshoorntje als koekje   0,04
  ——-
Totaal: 1,25
Totaalprijs 1,25
Brutowinstmarge 76%
Verkoopprijs 5,50

Bereidingswijze:

Schep onderin een gekoelde ijscoupe wat chocoladesnippers. Schep hierop

de drie ijsbollen. Leg langs de ijsbollen de vruchten. Spuit of het ijs een toef

slagroom. Garneer af met een sinaasappelschijf, 2 chocoladesigaretten en een

gebroken koekje. Strooi over het slagroom een paar chocoladesnippers met

amandelschaafsel. Serveer er een likeurglaasje met 10 cc rode wodka en 20 cc

sinaasappelsap bij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels