artikel

Laurens Faas: Coupe Sunshine

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs Sinaasappelsorbetijs   0,09 Grapefruit sorbetijs   0,09 Crema Italiane met sinaasappel varigato   0,16 35 cl. slagroom   0,30 15 gram sinaasappel/grapefruitvlees   0,02 Decoratieschijfje sinaasappel   0,03 Chocosnippers met amandelschaafsel   0,02 10 cl. rode wodka   0,06 20 cl. sinaasappelsap   0,20 2 chocoladesigaretten   0,14 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
Sinaasappelsorbetijs   0,09
Grapefruit sorbetijs   0,09
Crema Italiane met sinaasappel varigato   0,16
35 cl. slagroom   0,30
15 gram sinaasappel/grapefruitvlees   0,02
Decoratieschijfje sinaasappel   0,03
Chocosnippers met amandelschaafsel   0,02
10 cl. rode wodka   0,06
20 cl. sinaasappelsap   0,20
2 chocoladesigaretten   0,14
1 gebroken ijshoorntje als koekje   0,04
  ——-
Totaal: 1,25
Totaalprijs 1,25
Brutowinstmarge 76%
Verkoopprijs 5,50

Bereidingswijze:

Schep onderin een gekoelde ijscoupe wat chocoladesnippers. Schep hierop

de drie ijsbollen. Leg langs de ijsbollen de vruchten. Spuit of het ijs een toef

slagroom. Garneer af met een sinaasappelschijf, 2 chocoladesigaretten en een

gebroken koekje. Strooi over het slagroom een paar chocoladesnippers met

amandelschaafsel. Serveer er een likeurglaasje met 10 cc rode wodka en 20 cc

sinaasappelsap bij.